9 september 2008

Höstäpplen och lite julstämning...

Föräldrarna kom förbi neråt kvällen, med en stor påse nyplockade äpplen. Pensionerade pappa, som är en pratglad och social typ, klättrar på väggarna därhemma om han inte får umgås med folk - så han har blivit säsongsarbetare på byhålans fruktodling om höstarna, och trivs mycket bra med det. Det gör vi också, för vi får ju täta hemleveranser av dagsfärsk frukt numera. Alldeles gratis dessutom!
Ja han är en hyvens prick, min pappa. Tillika en hyvens prick med väldigt god hörsel numera - han välsignades nämligen med hörapparat för någon vecka sedan, och trivs bra även med detta! Det är bra.
Det går inte att bortse ifrån att att åren går även för honom. För honom och mig...

Det blev en trevlig liten visit. Och effektiv. Nyplockade äpplen levererades som sagt, ett par kalasdatum bestämdes och bokades in i almanackan och älsklingsbarnen lyckades "pracka på" sina morföräldrar ett ganska stort antal böcker och tidningar från sina respektive jultidningsförlag (jodå, de säljer båda två så det står härliga till...). Flera tusen kronor var har de sålt för hittills och det dröms om både det ena och det andra som kan göras och köpas för den förtjänst man får som säljare. Älsklingstjejen, som ju börjar bli en stor och mogen dam, har redan bestämt sig för att ta ut den största delen av sin förtjänst i rena pengar - så det lär väl shoppas kläder för hela slanten därefter kan man tänka... Älsklingskillen däremot velar lite fram och tillbaka - de stora sumobrottardräkterna verkar ju vara himla roliga, men frågan är hur länge de är det...? Och den tanken är ju klok. Men å andra sidan, nu har han ju faktiskt nått upp till den nivån i försäljningslistan där det faktiskt är möjligt att välja just dessa dräkter, och när kommer den chansen tillbaka? Ja... jo... nej, man vet ju aldrig.

Jag låter honom vela lite, tror att det är nyttigt och lärorikt att få ställa sina tankar emot sina egna mottankar liksom, diskutera med sig själv, våga tänka högt och orka fundera klart, för att sedan ta ställning och besluta sig. Och ärligt talat - är inte drömmandet, planerandet och velandet också en del av jultidningsförsäljningen? Nästan den bästa tror jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar