21 december 2008

Tjuvstart!

Igår var det julafton. Jo, det var det!
Fast kanske bara för oss..?
(en liten tjuvstart, alltså...)

Anledning?
Bara en endaste anledning, fast en mycket viktig sådan: hinna fira jul tillsammans med käraste-syster-yster-med-familj, innan de beger sig till Gambia för att fira 40-års dag, ett halvår i förskott (jodå, så kan man också göra!).

... Och fejk-julafton kom med glögg och julmat, porter och svagdricka, snapsar och julmust, ostkaka och julgodis... och så julklappar i julklappsspelet förstås!
För egen del kammade jag hem tre flaskor glögg och två wunderbaums! Sambon blev stolt ägare till Itzhaks Julevangelium och en annan julDVD, älsklingstjejen blev en dödskalleprydd huvudkudde rikare och älsklingskillen fick en nyckelring med digital fotoram.
Ja, där ser man - ännu fler saker som man inte visste att man behövde, alltså...
Precis som det ska vara på en riktig julafton!
Även i andra avseenden var väl gårdagskvällen som vilken annan julafton som helst:
någon åt på tok för mycket och fick ont i magen, någon annan åt också på tok för mycket men fick halsbränna istället, någon fick liksom aldrig nog av ätandet och fortsatte långt efter det att alla andra hade slutat, någon drack ett par snapsar för mycket och hade lite svårt för att kamouflera själva sluddret... och någon fick ideliga skrattanfall tillsammans med någon annan!
Och skinkan var en aning för salt förstås... Fast i gengäld var ju grönkålen heeelt fantastisk!

Fa la la la laa, la la, la laaaaa!

Nu önskar jag käraste syster yster en uuunderbart gambiansk 40-års resa!
Jag hoppas av hela mitt hjärta att de alla fyra får glada minnen för livet, att de får en fantastisk nyårsafton under afrikas himmel, att de lyckas varva ner och njuta ordentligt allihop och att inga arga malariamyggor vill bita sönder deras skinn!

Njuuut syster, njuuut...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar