6 mars 2009

Helg-ätstörning?

Vi har återinfört den GI-fierade kosten här hemma, efter en längre tids uppehåll. Det är bra. Under veckan har det lagats tre sorters fisk med citron och grönsaker i foliepaket, grillad kyckling med ljummen grönsakssallad, pumpafrön och fetaost, GI-moussaka, köttbullar med blomkålsgratäng - ja, riktiga godsaker alltså, vilka har gjort gott för både kropp och själ.
Men så blir det fredag. Och av någon märklig anledning så liksom faller alla goda föresatser och allt vettigt hälsotänk. Plötsligt orkar och hinner jag inte laga GI-fierat längre, trots att det inte är någon egentlig skillnad mellan fredag och... tja, onsdag till exempel. Trots att GI-fierade maten verkligen inte tar längre tid att laga än någon annan slags mat.
Enda skillnaden är väl att jag är ledig på fredagar - jag borde alltså ha all tid i världen! Och ork också. Men icke!

Nä, på fredagen kan jag i n t e f ö r m i t t l i v komma på vad som ska lagas till middag... Det är ett helvetesdilemma som ofta slutar med hämtmat av något slag. Eller, som idag, med pizzor ifrån ICA Maxi:s frysdisk. Ja, och så chips och lösgodis förstås. Mycket lösgodis...

Och nu sitter jag här i TV-soffan... Niclas och Jeanette har just lämnat Let´s Dance, medan Elisabeth och Tobias tillåts dansa vidare, åtminstone en vecka till.

Och min lösgodismage står rakt ut.
Det känns lite tragiskt på något vis.
Alltihop det där.

Jag går nog och lägger mig nu.
I morgon är en annan dag.

4 kommentarer:

 1. Nej, vad stolt över din lösgodismage- man måste ju få unna sig också..

  Skrattade som en vildbasare åt din kommentar och jag har bara en sak att säga: HELT RÄTT, min kära:-) Jag såg att det var en gammal dam som tog form framför mig, men jag kunde inte göra nåt åt det, hahahha:D

  SvaraRadera
 2. Tesstamente: *skrattar igen*
  ... och beträffande lösgodismagen... jo, det är klart att man måste unna sig också ibland, jag bara önskar att jag liksom kunde stoppa mig själv i tid... jag tror att det är DÄR det blir fel på nå´t vis... ; )

  SvaraRadera
 3. Alltså, det här med lösgodis det är verklligen intressant. Själv så kan jag låta bli utan problem, men när jag väl börjar så är det som om själva satan sitter i lösgodiset, jag trycker i mig mår tillslut illa, magen är som en spärrbalong, men blir jag vis av erfarenheten tror du:)??Nix bara till nästa gång, suck stööön pust, välkommen in i "fross gänget". Sedan vet man numera att just vitt socer är lika beroendeframkallande för kvinnor som alkohol är för män, vi tål olika saker olika dåligt, tyvärr:)
  Kramis på dig

  SvaraRadera
 4. Monika: Ja, precis så är det - "som om själva satan sitter i lösgodiset"! Trots illamående och tidigare erfarenheter så bara fortsätter man (läs: jag, och tydligen många med mig) att trycka in... Bedrövligt! Men så gott...

  SvaraRadera