12 mars 2009

Japp, jag har legat!

Tesstamente, Anneli, Monika och alla ni andra som undrar:
svaret är JA - spikmattan var ett bra köp!

Första ligget genomfördes igår. Lite smärtsamt var det i början (inte helt ovanligt när det är första gången, väl?) men redan efter 5-10 minuter förbyttes smärtan till en härligt pirrande värmekänsla... för att lite senare övergå i en "ingenting-känsla", en total avslappning i hela kroppen.
Rygg och nacke fick en halvtimmes spikmattebehandling och sedan var det magens tur! 10 futtiga minuter på spikmattan gav ca en timme senare ett rejält "bubbel" i magen... Ja, ni får ursäkta den utförliga beskrivningen här - men är det rapport ni vill ha så är det rapport ni får! Bubbel i magen alltså... toalettbesök och ja, sedan total avslappning som sagt!

Andra ligget genomfördes idag. Jag riktigt längtade efter spikmattebehandling på väg hem från jobbet, vilket förmodligen låter en aning märkligt... Efter motionsrundan med Nallebjörnsvovven drog jag därför fram spikmattan i rödaste rappet (notera den smärtsamma formuleringen här) och placerade min längtande rygg på de drygt 6000 piggarna (jo, så många är det faktiskt!).
En kort stunds behaglig smärta (låter ganska märkligt det också, va?) övergick i skön värmekänsla, sedan djup avslappning... och jag somnade! På en spikmatta! Va?? Vaknade till efter en bra stund, vände mig om och lät magen känna på spikarna, och somnade om! Fantastiskt!

Under kvällen har jag känt av en viss frossa, vilket tydligen är en ganska vanlig reaktion i början av spikmatteanvändning. Frossa, hungerskänsla, trötthet och starka känslor av till exempel lycka eller ilska kan tydligen förekomma - som reaktioner på att mängder av energi är i rörelse, att spänningar och emotionella blockeringar börjar lösas upp.Japp, det är spännande det här, hörrni!
Spännande och skönt och avslappnande!
Tänk att jag skulle höra mig själv säga det om en spikmatta...

3 kommentarer:

 1. Det här är onekligen intressant!!! Hur ofta har du tänkt att anv den? Igår när vi åkte till Sahlgrenska sjukhuset så åkte vi förbi en hälsokost affär och jag tnkte just på dig för i skylt fönstret hade dom just dessa mattor.
  Jag följer detta med spänning och kommer att fråga dig ca om en vecka om du har märkt någon som helst skillnad och i såfall vilken??
  Ha en skön fredag.Jag vet inte hur vädret är hos er men jag kan säga att i skrivandes stund så har det fallit säkerligen flera meter snö sedan igår...Jag blir bara sååååå uppgiven:))

  Kram på dig

  SvaraRadera
 2. Monika: Jag har hittills använt den varje dag och tänker absolut fortsätta med det!! Det är jätteskön avslappning, verkligen. Dessutom - min högeraxel, som jag haft ont i hur länge som helst, gör inte alls ont längre OCH ett litet "hudutslag" som jag haft under högerögat i några veckors tid har nu både bleknat och minskat markant i storlek!!! Spikmattan är ett mirakel helt enkelt, och jag blir superduper-healing!! : )

  SvaraRadera
 3. "... och jag FÅR superduper-healing!!" ska det naturligtvis vara...

  SvaraRadera