15 mars 2009

Vi har vår i luften! Var har ni er?

Jag fnissar lite för mig själv åt inläggets rubrik (hi hi hi!!).
Någonstans i tonåren var det hysteriskt roligt att kläcka ur sig det där så fort någon i ens närmaste omgivning påpekade att våren var på ingång... men, ja... åren går och uppfattningen om vad som är hysteriskt roligt förändras uppenbarligen... Numera är det mest minnena av "tonårsflamset" som är kul - och inte så mycket de där båda (och, i ärlighetens namn, ganska tråkiga) fraserna.

Hur som helst - vi har vår i luften!!
Hela helgen har vi haft runt 10 plusgrader och jag har kunnat vara ute i bara fleecetröja! Grannen har tvättat familjens alla cyklar, pumpat däcken och provcyklat varenda en av dem... den andra grannen har putsat och räfsat och röjt i sin trädgård... sambon och ytterligare någon granne har tvättat bilar... älsklingsbarnen och ett av extrabarnen har byggt agilitybana på "vår" äng och låtit hundarna ha uppvisning för alla som gått förbi! Naturen har börjat vakna till liv... och vi har äntligen plockat bort ljusslingorna som har prytt delar av vår trädgård ända sedan juletid... (ja, dååå är det vååår!).
Ja, just det - och så har ju värmepannan pajat också förresten. Men inte ens det har kunnat få helgens vårglädje på fall! Nähäädå! Vi bara ringde till Nallebjörnsvovvens killes husse (hängde ni med där?!), som är IVT-panne-reparatör/installatör, och frågade om han hade lust att hjälpa oss på en söndag..? Så klart att han hade! Snabbt som blixten kom han hit på cykel, med verktygslådan under armen, och en halvtimme senare var pannan fixad och lagad! Härligt!

1 kommentar:

  1. Åhh, när jag läste ditt inlägg så blev jag såå avis. Ni i Skånelandet har det så bra med klimatet, Det skiljer ca 2 veckor i tiden på vädret hos er och hos oss.Ändå bor vi inte långt från Göteborg. Ta vara på våren nu.
    Kram på dig

    SvaraRadera