8 april 2009

Inför ledigheten...

Oj vad det har fixats och donats idag!
På jobbet har jag och min kollega Skolsköterskan städat så det stått härliga till (mycket välbehövligt, kan jag säga... På skolan där vi jobbar har ordet "rent" tyvärr inte riktigt samma innebörd för städpersonalen som det har för oss båda...)! Det har dammsugits och dammtorkats överallt där vi har kunnat nå och komma åt, det har vädrats ordentligt genom hela vår "hälsovårdskorridor", dörrar och dörrhandtag har torkats rena, våra krukväxter har vattnats och setts över, kuddar och stoppade stolsdynor har vi bankat skiten ur och filtarna har skakats obarmhärtigt. Så skönt det var när vi var klara! Och så väldigt gott det doftade! Det gör det aldrig när städpersonalen har städat. Det är konstigt, tycker jag.

Efter jobbet drog jag ett djupt andetag och gav mig av till ICA Maxi, för att trängas med alla andra runt diverse påskmatvaror, påskägg, fjädrar och lösgodis. Japp, det var en pärs, det var det, men nu har mat- och godisinköpen klarats av! (Nu kvarstår bara två oavklarade punkter: 1. födelsedagspresent till mamma, som fyller 61 år på påskdagen, ska tänkas ut och inhandlas och 2. dessert till påskaftons knytkalas hos Ego ska tänkas ut och fixas till... hmmm... jag tänker så det knakar...).
Vår stora och vackra godishöna, köpt på Indiska för många år sedan, är nu fylld till brädden med hääärligt lösgodis... Om det inte kommer alltför många påskkärringar under morgondagen så finns det massor för mig att äta under de kommande dagarna! Jag velar fram och tillbaka i mina funderingar ifall detta är bra eller dåligt och har hittills kommit fram till att om det är dåligt så tänker jag blunda för det.

Påskblommor har jag också köpt - gula tulpaner, påskliljor och vackert blåbärsris!
Det kan bli en riktigt fin påskhelg faktiskt. Lösgodis i mängder och massa god påskmat... en och annan snaps till sillen och trevligt sällskap till det... och så solen - solen! SMHI har lovat hur fint och varmt väder som helst hela helgen! Det bådar gott, kära vänner.
Och skulle meterologerna nu råka på att ha fel (mot all förmodan va?), så kan jag ju alltid ta mig in, inomhus, och inta ryggläge i nya soffan - för se den har minsann flyttat in idag!

1 kommentar:

  1. Jo du det här med städning...Konstigt att det brukar bli sämre när det är ute på entrepenad!!!Jo jag tycker verkligen att du ska inta ryggläge på din nya soffa, och ääät massor av godis(detta säger jag till alla)Jag bedriver en kampanj "ÄÄÄÄT", det gör ju att människor blir större och större...Och jag blir???SMALARE:))
    Ha en underbar helg på dig vila och njuuuut:))
    En stor påsk kram:))

    SvaraRadera