18 maj 2008

Övergivna solsängar

Ååååhh, vad hände med värmen...? Förra helgen trodde jag verkligen att sommaren hade kommit för att stanna, och så kliver man upp idag och ser att termometern visar ynka 12 grader! Mina ovanligt knöliga fötter är kalla som isbitar, men jag VÄGRAR att ta på mig strumporna igen. Det må vara dumt och korkat av mig, men att dra på sig strumporna igen är som att ta ett steg tillbaka - och det vill jag för allt i världen inte göra. För jag älskar sommaren, I lööööv summer! (bakgrundsmusik här: Depeche Modes gamla slagdänga "I just can´t get enough, I just can´t get enough"), och strumpor av betyder sommar på!

Suck. Vi som köpte solsängar i veckan och och jag som hade tänkt ligga och steka på en av dem hela helgen (stort intresse!)...
Men tji fick jag, det blev kallt igen och helgens planer fick ändras. Tänkte att jag ändå kunde ägna mig lite åt de där nyinköpta solsängarna och fick en idé om att åka iväg och köpa vaxduk... (shoppa är också ett stort intresse!). Tänkte att jag skulle kunna sy några slags överdrag, i något färgstarkt och somrigt mönster, som man kan dra över solsängarnas madrasser - för madrasserna går inte att ta loss och de kommer att bli genomblöta om (när) det regnar. Med sådana praktiska överdrag skulle solsängarna kunna stå ute på soldäcket hela tiden, och jag och sambon skulle inte behöva bekymra oss om att kånka dem fram och tillbaka mellan förråd och soldäck i takt med att solen och värmen kommer och går.

Sambon muttrade något ohörbart när jag la fram min sluga idé för honom, och jag antar att han inte var riktigt lika övertygad som jag, men jag bestämde mig i alla fall för att impulsåka ända till Rusta för att kolla på klatschiga vaxdukar. Hittade jag några klatschiga vaxdukar? Blev det några praktiska solsängsöverdrag? Måste erkänna att det blev inte det... Inte idag i alla fall. Valde att lufta plånboken på Flower Team istället, när jag nu ändå cirklade omkring där i krokarna... och trädgården blev plötsligt tre gräsplantor rikare (och snyggare!).

Solsängarna? Ja, de står snällt kvar på soldäcket och väntar.
Som det kan bli... ; )

1 kommentar:

  1. Vad fin blogg du har gjort till dig! Tillagt i favoriterna! Visst är det upplyftande?
    Kram från Ego

    SvaraRadera