19 maj 2008

Omstart

Stod i duschen i morse när en 10-årig älsklingspojke yrvaket snubblade in i badrummet. På hans fråga om han kunde få komma in till mig i duschen, till de varma och sköna vattenstrålarna, svarade jag naturligtvis ja. I vår familj är det inget konstigt att duscha med mamma, fast att man har fyllt tio, så älsklingspojken ställde sig i duschen han också.
I vanliga fall brukar han piggna till ganska snabbt och det dröjer inte någon lång stund innan han bara måste berätta om det ena och det andra - finurliga tankar och funderingar, sett och hört på TV, om de senaste supercoola TV-spelen eller om hans och kompisarnas skämt och allvar... Men idag blev det en annorlunda morgonstund.

Det suckades och pustades från stora lilla älsklingens håll, och ansiktet ville liksom inte ta färg. Ingen bra idé att stå kvar i den varma duschen, tyckte han, och bestämde sig för att ligga en stund i soffan istället. Älsklingen klagade över yrsel och lite illamående medan den förstående och ompysslande mamman (jag alltså) hämtade juice och klappade lite skönt på benen. Kanske lite socker i blodomloppet skulle kunna göra susen..? Ansiktsfärgen återvände ganska snabbt men yrseln ville inte riktigt ge med sig, och älsklingen var rädd att han kanske skulle behöva kräkas till råga på allt elände... (även om det vid det laget inte fanns på kartan överhuvudtaget).
En snabb titt på klockan och jag konstaterade direkt att vi knappast skulle hinna i tid till jobb och skola - åtminstone inte utan superduperstress, och vem vill stressa liten älskling i det där skicket? Nä, det fanns faktiskt inte ett enda alternativ - mina inbokade samtal för dagen fick helt enkelt klara sig utan sin kurator, för MAMMA det är jag först och främst! Så idag är vi hemma, tar det lilla lugna och myspyser tillsammans med nallebjörnsvovven.

Så fick älsklingen (som mår mycket bättre nu) möjlighet att starta om på ett behagligare sätt, gosiga vovven fick en skön morgonpromenad i lagom takt och fina pälsen blev borstad med hundra borsttag... Och för egen del fick jag njuta en stund på en solvarm veranda, med tekoppen och dagsfärsk morgontidning! Mmmm...

1 kommentar:

  1. Jodå Linda - visst kan man kommentera utan att vara registrerad på nå´t sätt! Välj "anonym" (t ex), under "välj identitet"!
    : D

    SvaraRadera