24 juni 2008

Ny arbetsdag!

Tjohoo! Ny arbetsdag med kuratorsgruppen!
I ärlighetens namn är det inte varje dag man jublar över det faktum att en ny arbetsdag väntar, men tillsammans med kuratorsgruppen är det annorlunda. Tillsammans kläcker vi så många bra idéer, vi är bra på att komma överens och vi fattar så kloka beslut. Och framför allt - vi förstår varandras behov, gruppens behov. Som idag till exempel.
Från början hade vi tänkt vika en stor del av dagen åt stärkande vandring i de natursköna omgivningarna runt J:s fina hus - men med dagens friska vindar och gråmulna himmel var det ingen av oss som var särkilt intresserad av det längre. J kläckte snabbt en ny idé, som hon la fram för oss andra, och genast var vi helt överens om att vi snarare behövde vila benen än ge oss ut och vandra bland stock och sten. Ja, ni ser - ett mycket bra förslag som genast vann gehör, och som vi utan några som helst problem kunde enas kring! Vi är en föredömlig arbetsgrupp och om fler arbetsgrupper fungerade som vår så skulle världen se lite bättre ut. Jag är helt övertygad!

Ja, naturskön vandring i snålblåsten ersattes alltså av andra aktiviteter. Först blev det rundtur i J:s-och-sambos fina, nya hus! Mycket jobb har lagts ner och väldigt bra har det blivit. När allt är färdigfixat kommer det att bli traktens absolut snyggaste boning! Efter rundvandringen drack vi kaffe och sedan tog vi påtår. Och sedan hade det helt plötsligt gått en bra stund av förmiddagen, så vi påminde varandra om vad klockan var och att det snart började närma sig lunchdags... Efter en snabb inventering av vad som redan fanns att tillgå i matväg bestämde vi oss trots allt för en vandring - till byns ICA-butik för komplettering av godsaker! En smaskens-buffé utan dess like dukades sedan upp, och vi var minsann inte sena att hugga in och förse oss!

Magarna stod rakt ut (ja, åtminstone min...) när vi började ge uttryck för dåligt samvete, för att de inplanerade arbetsuppgifterna fortfrande låg halvkvävda i sin linda. Tack och lov var det någon av oss som var uppmärksam på vad gruppens egna förebråelser höll på att leda till, och det dåliga samvetet kunde snabbt ersättas av en enad uppfattning om att vi faktiskt är värda en hejdundrande ta-det-lugnt-dag. Vi är jämthimla duktiga och prestationsinriktade (det är vi verkligen!) så visst kan vi få landa lite mjukt nu efter en hektisk vårtermin??!! Att inte ta tillfället i akt när det bjuds och är möjligt - vore inte det ganska dumt?

Men så åkte ändå jobbväskorna fram en liten stund... Den halvkvävda lindan väcktes till liv och lindades upp - och när det verkligen gäller så är vi ett gäng smarta, snabbtänkta, briljanta och effektiva quinnor! Ett par viktiga diskussioner hanns med, några bra beslut fattades och vi fick klart för oss var vi behöver lägga krutet när vi ses igen i morgon. För i morgon ses vi igen! Tjohoo! Ny arbetsdag med kuratorsgruppen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar