1 augusti 2008

En hyllning till potatisen, mitt i lata semestervardagen...

"Aj, aj, aj..." pep älsklingstjejen när hon nyss kom haltande hem från friluftsbadet. En geting var naturligtvis den skyldige till hennes svidande smärta.
Var kommer de ifrån, getingarna?? De är hur många som helst - trots att vi har fångat ungefär tusen stycken i våra båda getingfällor och trots att nästan lika många har fått sitt liv utsläckt av flugsmällaren. Vedervärdigt är det! Både det faktum att getingarna är så många och så aggressiva, och att vi helt skoningslöst bara mördar dem... väldigt kallblodigt sådär.
Nu har älsklingstjejen störtat in till grannen för att få tag i en rå potatis att lägga mot getingsticket - för se vi hade inga potatisar hemma idag och potatisens råa snittyta är mig veterligen den enda huskur som verkligen hjälper. Mycket annat har provats genom åren, men inget är som potatisen!... sådana pärehyllningar slängde vi ur oss i går kväll också, när vi bjöds på god lax - och just potatis - hos sambons pappa. Det har varit mycket pasta och ris på sistone. Eller potatissallader, eller andra sallader, eller pizza och annan hämtmat gu´bevars... men vanlig hederlig kokt potatis har det varit snålt med. Så potatis satt fint igår, tillsammans med de andra godsakerna. Gott, som sagt. I vanlig ordning.

Efter middagen fick vi ta del av showen "Svalor i Racerfart". Helt gratis har svalorna uppvisning på mycket låg höjd, med snäva svängar runt sambopappans hus och jag tror faktiskt att de bara flyger runt i sommarnatten och lattjar för skojs skull! Möjligen fångar de flygande insekter också, men den tanken är inte alls lika kul.
När showen var slut blev det avslappnat snack på lilla altanen, älsklingsbarnen hade lite gympauppvisning och sambopappan demonstrerade sin nya alkomätare. En riktigt avancerad och påkostad sak.
Alla har vi olika behov.

Ja, sommarlivet och semestervardagen rullar på i maklig takt här i paradiset. Pessimisterna skrockar om rysliga åskväder, lågtryck som tänker komma för att stanna, regnskurar och annat - men det tror vi inte på förrän vi ser det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar