29 oktober 2008

Myspys

Vilken mysig eftermiddag vi fick helt plötsligt! Underbara vännen L och hennes ljuvliga lilla charmtroll till son tittade förbi vid 14-snåret. Med sig hade de nybakad vetefläta, varma kramar och ett soligt humör - och här hemma var vi ett helt gäng som välkomnade och tog emot med öppna famnen!
Jag plockade genast fram kaffe och saft, och så blev det fika för oss allihop; för L och lille W, för mig och älsklingsbarnen, för ett av extrabarnen och för nallebjörnsvovven!

Barnen fikade snabbt och sedan letades lämpliga leksaker fram till lille W - bilar som inte sett dagens ljus på väldigt länge, ett och annat gosedjur och en himla mysig kudde som man kunde springa omkring och vifta med! W pratade och skrattade, visade alla sina konster och njöt i fulla drag av att vara mitt i händelsernas centrum. De andra tre fick ta omhand och känna sig riktigt ordentligt stora, och deras ögon glittrade. Det lektes och härjades, bars och kånkades och nallebjörnsvovven fick massvis av pussar och kramar...
L och jag satt kvar vid köksbordet, tog påtår och lutade oss tillbaka. Med så ansvarsfulla och glada barn omkring oss kunde vi lugnt fortsätta våra diskussioner om både det ena och det andra. "Härligt!" sa L, som inte har fått egofika i lugn och ro på väldigt länge.
Utanför fönstret sken höstsolen från en klarblå himmel. Luften var frisk och en aning kylig, vinden alldeles stilla. Vi bestämde oss för att gå på långpromenad, allihop, och tog med oss extrabarnets tre hundar också!

Där gick vi - två vänner som betyder så väldigt mycket för varandra, tillsammans med fyra glada barn i varierande åldrar och fyra väldigt nöjda hundar, som snabbt och enkelt fann sina platser i flocken.
Ett härligt gäng, en härlig promenad, en härlig dag!
Precis vad jag behövde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar