26 februari 2009

Tankar kring ett stundande bröllop...

Vanliga människor får vanligtvis spara ihop pengar till sina bröllopsfester. För vissa kan det ta många, många år! Ja, för människor av folket alltså. Kungliga människor av börd, de kan ju göra annorlunda förstås.
Vilken himla tur för dem att de har skattebetalarnas pengar att tillgå, ifall de vill, ifall hofvet bestämmer sig för den lösningen...

För en skattebetalare av folket kan den där detaljen kännas... sådär, faktiskt. Särskilt om man är en skattebetalare som anser att monarki som statsskick gör sig bäst på museum. Och en sådan skattebetalare är jag.
Jomen det lär väl gå lös på några miljoner, det där bröllopet..? För "Vickan" ska väl ha en väldigt specialdesignad bröllopsklänning kan man tänka, och blivande maken har väl knappast tänkt sig någon vanlig kostym, från MQ typ. Det passar sig nog inte. Ja, och sedan är det ju finmat och finfest och massa kungliga bröllopsgäster från både när och fjärran... och så vidare och så vidare.
Det är klart att det kommer att kosta miljoner.
Tänk vad mycket folkligt de där miljonerna skulle kunna användas till förresten... De skulle kanske rent av kunna användas till att tillgodose en massa människors grundläggande behov, typ mat för dagen och tak öfver hufvudet. Till exempel.

(Förresten så funderar jag på en annan grej också... jo, får det vanliga folket lov att tilltala den numera helt vanliga Daniel Westling med förnamn sedan, efter bröllopet, eller ska han tilltalas "prinsen" eller "hertigen" då?? Alltså, exakt när kommer det att anses ofint av folket att använda enbart hans förnamn?)

2 kommentarer:

  1. ÅHH, du kunde inte ha skrivit det bättre! Jag är helt inne på din linje, jag kan fortfarande inte förstå varför i hela världen ska vi skattebetalare st för kalaset! Inte nog med att vi får bekosta frugans plastik operationer i Brasilien (som dessutom inte blir bra) utan nu ska vi bekosta detta också. Jag kan bara livligt föreställa mig att alla poliser måste extra arbeta för säkerheten men dom får inga extra medel och efter stundande bröllop så kommer det inte att finnas en enda polis i hela stockholmsregionen på grund av att dom har varit tvungna att ta ut sin övertid!

    SvaraRadera
  2. Ja vi är rörande överens Monika!!

    (Är du hemma nu? Skönt att allt har gått bra!)

    SvaraRadera