6 juni 2009

"Människans bäste vän"... eller?

Kan en hund klara sig ensam hemma "ett par dygn"?
För egen del svarar jag tveklöst nej på den frågan, men jag vet tre personer som faktiskt svarar ja. Tre personer som inbillar sig att en hund kan låta bli att kissa och bajsa under några dygn... som tror att hundar själva kan plocka fram mat åt sig och fylla på friskt vatten i vattenskålen. Tre personer som glada i hågen satte sig i bilen i torsdags, för en tripp upp till Hufvudstaden, medan frågan om hundomhändertagandet fortfarande var olöst... Sanslöst. Ja - sanlöst, fruktansvärt och totalt känslokallt!

Den lille vovven fick en tillfällig fristad här hos oss - med riktig hundmat, friskt vatten, många och lagom långa promenader, både mänskligt och hundligt sällskap, sköna sovstunder och massor av kärlek och uppmärksamhet!
Vovvens päls badades ren och kammades ur, de långhåriga små tassarna blev trimmade och tovorna bakom öronen klipptes bort. Och nu mår han bra! Går runt som han vill i både hus och trädgård och hjälper nallebjörnsvovven att vakta tomten...


Synd att han ska åka hem igen i morgon. Med sig får han en stor säck mat för den "trassliga" magen, och en önskan om att han snart är tillbaka!

3 kommentarer:

 1. Gissa vad jag har tänkt på sedan jag fått möjlighet att titta in i ännu ett par godhjärtade och oskyldiga hundögon? Mitt hjärta gråter och bankar hårt av ilska. Hade saker och ting varit annorlunda här hemma hade jag kidnappat denna underbara lille kille som är värd ett hundliv av största rang. Tänk om man hade kunnat göra skillnad hans sista år i livet?

  SvaraRadera
 2. Herregud!!Detta är inte sant! Att bara tänka tanken och lämna en hund ett par dygn, är den totalt sinnesförvirrade??INGEN normal människa med empati skulle komma på tanken att överhuvudtaget behandla ett djur på detta sättet.
  Personligen tycker jag att hunden ska väck från dessa sinnesförvirrade människor.Tack gode gud att Du och eran familj fanns till hands:
  HEDER och ELOGE till er!!!
  Fy tusan för sådana "svinpälsar", som dessa hundägare är!!!

  SvaraRadera
 3. Ego: Hundens husse kunde instämma i att vovven skulle ha det bättre här hos oss, men frun i huset sa "aldrig i livet!"
  Älsklingstjejen pratar om att ringa miljö- och hälsoskydd imorgon, och själv går även jag i kidnappartankar... för visst vill man försöka göra skillnad!!

  Monika: Ja, visst är det helt obegripligt! Jag håller helt med dig, vovven ska vara någon annanstans!!

  SvaraRadera