30 maj 2008

Alla goda ting är tre!

Tretalet är heligt. Inom kristendomen pratas det bland annat om treenigheten och om Jesus uppståndelse på den tredje dagen, och talet återkommer ständigt i olika sagor, myter och legender. Vem har till exempel inte läst om någon käck yngling som varit tvungen att överleva tre faror innan han når sin prinsessa, eller om Guldlock och de tre björnarna? De tre musketörerna? ("en för alla, alla för en!").
I många kulturer är ett ojämnt tal också en symbol för det andliga, livet och själen (medan de jämna symboliserar det materiella, som jorden och kroppen till exempel).

Men varför denna långa utläggning om talet tre? Jo, tre är temat för dagen för idag har "de tre vise" träffats! Vi är en mycket betydelsefull trio och förtjänar därför en gedigen och pampig presentation här i bloggvärlden. Vi har känt varandra några år nu och även om vi inte lyckas träffas så himla ofta så har vi - och har hela tiden haft - tät kontakt. Jag hoppas att det alltid kommer att vara så!

Idag blev det kaffe och lunchmacka hos L och ursöta bebisen (som väl egentligen inte är så mycket bebis längre... ett helt år har gått om en månad eller så... ja jisses va det går snabbt!). Och gottegris som hon är, L, hade hon också bakat den allra godaste och kladdigaste sommarkakan och bara smakat liiite innan jag och A med söta, fina dottern kom!
Vi satt ute i det fina, varma vädret - hade picknickmys på gräsmattan medan bebisen busade och trillade omkring bland leksaker, smörpaket, pålägg och sommarkaka. Hääärligt! Det blev skratt och trams och filosoferande om livet och vardagen - som det alltid blir, och som just vi tre är så himla bra på! Hur har vi det? Hur mår vi? Vad funderar vi på, och vad är viktigast - egentligen? Sedan klippte L håret på A, och det blev riktigt bra!

Fina, underbara, viktiga pinglor - jag har sagt det förut, jag säger det igen; ni betyder så väldigt mycket för mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar