26 maj 2008

Efter regn kommer sol!

Ja, då kom det ändå lite regn till slut. Det har regnat nästan hela dagen så nu är gräset grönt och grannt igen! Naturens blommor och växter smackar tacksamt i sig vattendropparna och min bil, som mycket sällan blir tvättad och som fram tills idag har varit täckt av allehanda mystiska substanser (något genomskinligt och klibbigt, en massa gröngult pollen och en och annan fågelskit) är nu någorlunda ren igen! Så pass ren att det känns helt okej för min del - det där med biltvätt är överskattat.

Det har varit en trög dag idag. Vaknade i morse och kände verkligen inte alls för att kliva upp och ge mig iväg till jobbet. Försökte känna efter om jag inte hade lite ont någonstans, men det hade jag naturligtvis inte. Bara att ta tag i dagen alltså... Det märks att sommarsemestern närmar sig, vi pratar mycket ledighet på jobbet och börjar boka mötestider under "augusti/september" i kalendern. Märkligt hur snabbt man ställer in sig mentalt, och hur kroppen reagerar på det. Det är mest "uppförsbacke" nu, jag är trött trött trött och längtar oerhört efter sommarsemestern. Skönt att helgerna kan bjuda på lite kravlös samvaro mellan varven, i väntan på sommarsemestern menar jag...

... Som igår till exempel, då jag och familjen träffade min kära syster yster med familj, samt mamma och pappa. Mamma fyllde 60 för drygt en månad sedan och överraskades då med diverse roligheter under ett dygn i småländska Hallaryd. Under det där trevliga dygnet togs det såklart massor av bilder, vilka sedan har fått bildtexter och satts samman till en fotobok. Fotoboken överlämnades till mamma igår, utan pompa och ståt men tillsammans med pizza direkt ur kartongen. Vi satt på filtar på gräsmattan och åt och pappa demonstrerade "en jävla bra filt", till både stora och små barns förtjusning. En jävla bra filt är den nyinköpta picknickfilten som kan vikas ihop till en liten väska (!). Sedan blev det kaffekalas eftersom mamma, som alltid har någon liten kaksnutt i frysen, lyckades trolla fram både dajmtårta och annan tårta!

Ja, efter regn kommer sol - och nu skiner faktiskt solen igen!

2 kommentarer:

  1. Vilka är de SMÅ BARNEN ?! och Daim stavas inte med "J"

    SvaraRadera
  2. Du tillhör definitivt de STORA barnen ; )
    (och Dajm kan visst stavas med j, så det så!)

    SvaraRadera