15 juni 2008

Slutet gott, allting gott!

Trevligt sällskap fick vi här idag!
A.P, sambon H och lille P kom vid lunchtid - och de hann knappt innanför dörren förrän stackars lille P snubblade över sin mammas skor och föll på ansiktet rakt ner i det kalla, hårda klinkergolvet... P som lärde sig gå för en vecka sedan är förvisso ganska stadig på foten redan, men att snubbla över skor är definitivt överkurs! Alla tänderna satt kvar, tack och lov, men blodet droppade och en rejäl fläskläpp fick han... P är dock en stark liten parvel, han lät föräldrarna trösta och torka tårar en liten stund och bestämde sig sedan för att låta livet gå vidare! Mer än så hann han tyvärr inte förrän lilla "bulan" efter förra veckans TBC-vaccination sprack sönder.... Ve och fasa, och nya tårar. Inte blev det bättre av att nallebjörnsvovven försökte bringa ordning i kaoset, på sitt sätt... En liten ettåring i huset tillhör verkligen inte vanligheterna för nallebjörnsvovven, så man blir lätt lite svartsjuk av allt gullande med en sådan liten människa. Och gråter den lilla figuren dessutom, så blir det helt enkelt jättekonstigt! Nallebjörnsvovven visste inte riktigt hur hon skulle bära sig åt, men tänkte att det nog skulle bli bättre om hon skällde lite. Och hon skäller ju rätt högt... Lille P var inte alls beredd på det, så han satte underläppen i darrning och spärrade upp sina vackra, mörka ögon allt vad han kunde - för att i nästa sekund åter skrynkla ihop sitt lilla ansikte, i ren förtvivlan... Stackars, stackars lille P.
Vi drog alla en lättnadens suck när vi lite senare satte oss vid fikabordet, för då föll allt liksom på plats. Nallebjörnsvovven kröp in under bordet och somnade sött, lille P skrattade och dansade och visade alla sina konster (vi föll som furor för hans charm, allihop!), älsklingsbarnen och ett av extrabarnen njöt av att ha en liten parvel att pyssla om - och vi vuxna fick möjlighet att uppdatera oss lite på varandras yrkes- och privatliv! Trevligt och mysigt!

Nu drar A.P med familj vidare till Makedonien. I mitten av juli ska de vara tillbaka och då hoppas vi på varmt och soligt väder här hemma, för både jag och A.P är sugna på grillfest!
H lovade att köpa med sig en fin souvenir hem. Ska bli spännnade att se om han håller vad han lovat - och i så fall vad han har hittat för nå´t fint... Kanske ett dansande plastpar iklädda nationaldräkter, eller något annat vackert?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar