26 juli 2008

Somrigt latmaskliv å finfin vänskap!

Efter en uuunderbar stranddag kom mina föräldrar förbi igår kväll. Med sig hade de lök- och baconfyllda lövbiffar, pommes stripes, diverse grönsaker och ett par flaskor rosévin. Vi tände förstås genast grillen och kompletterade med några kycklingfiléer, ännu mera grönsaker, diverse såser och annat småplock - och så blev det helt plötsligt en väldigt trevlig grillkväll! Som tur var hade älsklingstjejen tjatat till sig en god kaka vid det tidigare besöket i byns ICA, och sambon hade minsann köpt ett helt lass goda, söta jordgubbar - så vi fick till en hejdundrande fikastund också efter att vi promenerat av oss det mesta av grillmiddagens alla goda kalorier. Trevligt och mysigt, och riktigt varmt ända in på småtimmarna!

Idag har vi gjort ett strandbyte, och provat stranden som ligger i närheten av där sambons far bor. Vattnet var kristallklart och jätteskönt, havsbotten väldigt fin! Vi jämförde med "vår egen" strand och kom fram till följande:
- vattnet är precis lika skönt på båda ställena
- "vår strand" har skönare och finare (fast mycket varmare!) sand men lite fulare havsbotten. MVG till båda alltså, fast med lite olika motivering...
Sådana undersökningar är nog det djupaste man orkar med under semestern, tror jag...

Så ringde A.P. nu på kvällen. Lite deppig för att hon har en veckas ofrivilligt singelliv framför sig. Och inte bara singelliv förresten, hon är tillfälligt utan barn också. I min värld låter det som rena rama drömmen - en totalt egoistisk vecka utan vare sig barn eller sambo - men för A.P. är det förstås annorlunda. För henne och lille P är det lång tid kvar till frigörelseprocessen... Och tre veckors tajt semesterliv med sambon är svårt att bara klippa av sådär hastigt...
Nu har sambon H och lille P dragit till farmor i Sandviken, och stackars A.P. kunde inte följa med eftersom hon måste jobba... Suck.
Men hey - vilken tur att hon har mig att umgås med!

... och VÄLKOMMEN HEM från Kalmar, kära L!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar