6 augusti 2008

15 år... redan?! Grattis älsklingstjejen!

"Hon är bara 15 år och livet leker än.
Hennes långa, ljusa hår smeks av vinden där hon går.
Hon är en drottning klädd i jeans, ja det vackraste som finns!
Hon är ung och fri och lycklig,
och bara 15 år..."

Det där är texten till en gammal slagdänga från 70-talet. Jag och syster yster ääälskade den låten när vi var små - vi kunde höra den hur många gånger som helst!
Jag kom att tänka på den där texten idag, för just idag passar den så väldigt bra in på älsklingstjejen här hemma. Idag har hon blivit 15 år!!
Och jag kan nästan inte tro att det är sant...

I morse väcktes hon i vanlig ordning med frukost på sängen, litet paket, blombukett och en oerhört vacker version av ja-må-hon-leva-sången! Det lilla paketet var snabbt uppackat och visst blev hon glad - men fanns det inget mer..? Nej, den frågan kom aldrig över hennes läppar, men blicken var frågande och när vi undrade ifall det var det hon tänkte så var hon inte sen att instämma!
Men visst fanns det mer!! En alldeles nylackerad, blank och fin moped av märket Ciao väntade där ute - och hade älsklingstjejen inte haft öron så hade hennes lyckliga leende gått hela vägen runt... Vilken lycka! Moppen trampades snabbt igång och jungfruresan gjordes i bara nattlinnet!


Det har varit en fin födelsedag! Förhoppningsvis lika fin för älsklingstjejen som för oss andra. Sol och värme (och dopp i havet i vanlig ordning), gratulationer, tårta och kompisar... Ja, och så mopedkörning förstås!
Dagen avslutades med middag på byns strandrestaurang - vilket var gott och mysigt som alltid - och nu ser vi fram emot mer kalasande på lördag, då älsklingen bjuder släkten på kräftor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar