7 augusti 2008

Stora klädprovardagen : )

Nallebjörnsvovven bestämde sig för att smyga in till grannen en liten stund idag, sådär helt appropå i ett obevakat ögonblick. En av hennes hundkompisar bor där ibland så jag förmodar att det var det hon skulle kolla - ifall kompisen Gucci var där. Idag var dock inte Gucci där, däremot satt grannen ute i solstolen och halvsov. Fast hon vaknade förstås ganska snabbt när nallebjörnsvovven tassade fram och gav henne en kärvänlig "puss" på armen.
Strax därefter var även jag inne i grannens trädgård och det var då grannen kom att tänka på två stora bärkassar med kläder i sitt förråd... Finfina kläder av varierande märken och kvalitet, men hur som helst kläder som hon ville bli av med. Kläderna hade nyligen tillhört en näpen och klädintresserad liten 20-åring, och grannen hade glatt tagit emot hennes avlagda paltor för eget bruk såväl som för vidarebefordran till andra intresserade i bekantskapskretsen! Ville jag och älsklingstjejen kanske gå igenom de där klädpåsarna och ta för oss? Ville vi gå igenom klädpåsarna och ta för oss?? JA för tusan!


En hel del kläder packades upp på altanen och vi provade och provade - den där tar jag, den där får du, vill du ha den så kan jag ta den där... Vi hade riktigt roligt! Jag försökte pracka på älsklingskillen ett skärp i ormskinnsimitation också, men det var han definitivt inte intresserad av!
Det tog minsann ingen lång stund innan vi hade roffat åt oss hela innehållet i den ena stora bärkassen... och resten kommer nu att återlämnas med varm hand och ett stort tack till givmilda grannen - för hon kan säkert hitta fler second hand-fans.
Ja, så fick man lite nytt då! : )

Efter stora klädprovningen var det definitivt dags för dagens andra dopp i havet! Gårdagens grumliga vatten hade tack och lov klarnat betydligt och det mesta av den uppvirvlade tången hade sjunkit till botten, där den hör hemma!
20,5 grader varmt havsvatten - uuunderbart skönt i vanlig ordning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar