14 december 2008

3:e advent... och julstämningen bara ökar och ökar!

Vilken mysig adventssöndag vi har haft! Och vilka härliga människor vi har omkring oss här i Paradiset!

Först kom älsklingskillens snälla Islandskompis, med hjärtevarma hälsningar från hela Islandsfamiljen i form av nybakade isländska julkakor! Jo, man tackar!
Sedan kom underbara A med söta dottern och tillsammans med dem blev det myspys på världens mysigaste café! Vi satt där en bra stund, njöt av lugnet och stillheten, allt det originella och kitschiga, det goda hembakade och de värmande dryckerna... I syateljén hittade jag världens roligaste Pelekamössa - en med ugglor på! Vi får väl se om det blir någon skidresa här framöver, för i så fall är mössan ett givet faktum! Jag kommer att bli pistens coolaste! ; )
Efter cafébesöket var det dags för årets andra julmarknad - byns egen den här gången, här hemma i Paradiset!
"Alla var där". Verkligen. Folk hade gått man ur huse (även kvinna, barn och hund ur huse!) och samlats på vårt lilla torg, där lottstånd och varma korvar med ketchup och senap samsades med försäljare av allehanda ting - ätbart och oätbart i en salig blandning!
I en liten hemmasnickrad "grotta" satt tre skönsjungande ungdomar från byn. Det var feliz navidad och akustisk gitarr för hela slanten, och det var så fint och julstämningsfullt och fantastiskt vackert!
Och älsklingskillen hann inte gå många steg över det lilla torget innan hans blick landade på den finaste pilbåge han någonsin sett... Mycket vackert snidad var den, i fint träslag och med riktigt läder på bågen. Två lika vackra pilar (utan spets, som tur var) ingick också i priset, och hur sjutton skulle han kunna motstå den där skönheten?! Nej, just det. Det tog inte en minut ens, innan älsklingskillens plånbok åkte upp ur bakfickan, och nu är han stolt ägare till en mycket vacker pilbåge!
Jag gissar att sambon är grön av avund, för han har redan varit och fingrat på den ett par gånger...

... men liksom, vad är det med pojkar (stora som små...) och pilbågar..?

Ja, så blev det sen eftermiddag den 3:e advent, och för Nallebjörnsvovven och älsklingstjejen stundade agility-avslutning.
En spännande tävling mot fortsättningsgruppens hundar och hundförare stod på programmet, och våra tjejer gjorde sååå bra ifrån sig! Nallebjörnsvovven och älsklingstjejen har blivit ett riktigt bra team - när det verkligen gäller har de kämpaglöd och 100 % fokus, båda två, och de är så väl värda det fina diplomet de fick med sig hem idag! Och nu är de förstås anmälda till vårens fortsättningskurs också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar